TRABZON / ŞALPAZARI - Şalpazarı Anadolu Lisesi

Projemiz Hakkında

Proje kuruculuğunu Vakfıkebir Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Duygu TERZİ ile Giorgi Kivinitadze Askeri Lisesinde öğretmen Nino Kancheli'nin yaptığı "Doğru Bilinen Yanlışlar" adlı  eTwinning projemiz Ulusal Destek Servisi tarafından  onaylandı. Projede görev alan öğrencilerimize ve ortaklarımıza başarılar diliyoruz.

Projemizin Tanımı:

Projemiz, yanlış bilgilerin ve halk arasında yaygın olarak kabul edilen doğruların izini sürerek, katılımcı öğrencilere eleştirel düşünme becerileri kazandırmayı hedefler. Farklı kültürlerden gelen öğrencilerin, yanlış bilgilerin nasıl oluştuğunu anlamak ve doğru bilgileri paylaşarak birbirlerine öğretmek için işbirliği yapacakları projemiz, bilgiye dayalı bir dünyada doğru bilgileri ayırt etme yeteneğini geliştirmeye odaklanarak öğrencilere benzersiz bir öğrenme deneyimi sunmayı amaçlamaktadır.

Projenin Hedefleri:

• Yaparak yaşayarak öğrenme ortamı oluşturmak,
  • Öğrenciler arasında işbirliği geliştirmek,
  • Öğrencilerin farklı alanlardaki başarılarının farkına varmalarını sağlamak,
  • Twinspace’de Web 2.0 araçları kullanarak öğrencilerin düzenli olarak Twinspace kullanımını sağlamak,
  • Öğrencilerin ICT’nin önemini kavramalarını sağlamak
  • Öğrencilerin sosyal ve sivil sorumluluk almalarını sağlamak,
  • Eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerinin gelişmesini sağlamak,
  • Öğrencilerin yaratıcılık ve liderlik yönlerinin gelişmesini sağlamak,
  • Öğrencilerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları yanlış inançları belirleyip araştırma yapma becerilerini artırmak.
  •  Eğitimciler arasında deneyim paylaşımını sağlayarak mesleki gelişim fırsatları oluşturmak.
Yayın: 19.03.2024 - Güncelleme: 19.03.2024 11:16 - Görüntülenme: 21